Podzimní dýňové proteinové cookies

Podzim a dýně jdou za mě neodmyslitelně ruku v ruce.  Vlastně se na ně každý rok těším. Na dýně, takovou tu intimní a kreativní atmosféru a na nové střihy kabátů.  

No ale k věci. Můj přítel je blázen do cvičení a zdravé stravy a pravidelně chodí domů s novými zdravými recepty na pečení. Tentokrát přišel se skvělými podzimními dýňovými proteinovými cookies a já se teď o ně podělím i s Tebou. 

Vše je servírováno na našem novém limitovaném Gemini Collection keramickém nádobí, které už můžeš objednávat na e-shopu . Set je vyráběn samozřejmě ručně, u nás v Čechách, v malé dílně v Jeseníkách a pro podzimní Hygge i pro vánoční dárky se hodí jako nic jiného. 

INGREDIENCE:

Dýňové pyré – ½ hrnku

Vanilka – ¼  lusku

Vejce – 1 ks

Erythritol – ½ hrnku

Skořice – ½ lžičky

Ovesné vločky / ovesná mouka – ¼ hrnku

Kokosová mouka – 2 lžíce

Vanilkový recovery whey protein – 1 odměrka

Jedlá soda – ½ lžičky

Špetka soli

Hořká čokoláda – 50 g 

POSTUP:

Smíchej pořádně dýňové pyré, vanilku, vejce a sladidlo. 

Přidej mouku, vločky, proteinový prášek, sůl, skořici a jedlou sodu. Přidej na drobné kousíčky nalámanou čokoládu a vše spolu důkladně smíchej dohromady.

Vytvaruj na plech malé cookies a peč 12 minut na 180 stupňů celsia.

Přeji dobrou chuť,

Bára