Podzimní dýňové proteinové cookies
Podzim a dýně jdou za mě neodmyslitelně ruku v ruce. Vlastně se na ně každý rok těším. Na dýně, takovou tu intimní a kreativní atmosféru a na nové střihy kabátů.
No ale k věci. Můj přítel je blázen do cvičení a zdravé stravy a pravidelně chodí domů s novými zdravými recepty na pečení. Tentokrát přišel se skvělými podzimními dýňovými proteinovými cookies a já se teď o ně podělím i s Tebou.
Vše je servírováno na našem novém limitovaném Gemini Collection keramickém nádobí, které už můžeš objednávat na e-shopu . Set je vyráběn samozřejmě ručně, u nás v Čechách, v malé dílně v Jeseníkách a pro podzimní Hygge i pro vánoční dárky se hodí jako nic jiného.
INGREDIENCE:
Dýňové pyré – ½ hrnku
Vanilka – ¼ lusku
Vejce – 1 ks
Erythritol – ½ hrnku
Skořice – ½ lžičky
Ovesné vločky / ovesná mouka – ¼ hrnku
Kokosová mouka – 2 lžíce
Vanilkový recovery whey protein – 1 odměrka
Jedlá soda – ½ lžičky
Špetka soli
Hořká čokoláda – 50 g
POSTUP:
Smíchej pořádně dýňové pyré, vanilku, vejce a sladidlo.
Přidej mouku, vločky, proteinový prášek, sůl, skořici a jedlou sodu. Přidej na drobné kousíčky nalámanou čokoládu a vše spolu důkladně smíchej dohromady.
Vytvaruj na plech malé cookies a peč 12 minut na 180 stupňů celsia.
Přeji dobrou chuť,
Bára